Monday, June 28, 2010

Orav /Red squirrel


Olime täna Rianaga poes käinud ja hakkasime süüa tegema, kui selgus, et meil pole ju majapidamises jahu. Mina siis mõtlesin, et tore oleks vahelduseks end liigutada ja jalgsi poes käia. Mõeldud-tehtud. Kõndisin rahulikult poe poole, kui nägin bussipeatuses üht pisikest armsat suht punast oravat tegutsemas. Jälgisin teda ja oi kui armas. Ta muudkui nagistas mingite lehtede kallal ja ei teinud minust väljagi. Jälle hetk, kus soovisin, et mul oleks digikas. No muidugi ei tulnud mul meelde idee oma telfuga pilti teha. Mis teha. Aga tõesti armas oli küll.
*Töö koha pealt nii palju, et järgmine nädal hakkame tööle. Ei suuda ära oodata.

--------------------------------------------------------------

We had gone to the store with Riana today already, but when we started making dinner, it came out that we don't have any flour. So I thought that it would be nice to walk to the store for a change. I was walking to the store when I saw a small cute red squirrel in the bus stop. The squirrel was eating some leaves there. I just stared at it and the squirrel just ignored me. Very cute. This was another of those moments when I wished that I had a digital camera. And of course I didn't think of taking a picture of it with my cell. Well, nothing to do. But it was a very nice picture.
*About the job: We'll start working next week. Can't wait!

Sunday, June 27, 2010

Päikesetõus /Sunrise



Kell on 3:00, Grete lõpetab filmi vaatamise (Transformerid 2 on ju seda väärt) ning tuleb oma tuppa ja mis ta näeb? Väljas on sama valge nagu südapäeval ning meie magamistoaaknast avaneb meeletult ilus vaade päikesetõusule. Nii et jah, ülevalolek oli seda väärt :)
*Pildid lisan homme (või täna?)

-----------------------------------------------------------

It's 3 am, Grete has just finished watching a movie (Transformers 2 is worth it), comes to her room and what does she see? It's as light outside as during the day and there is a spectacular view on a sunrise from our bedroom window. So yes, being up was definitely worth it!
*Adding pictures tomorrow (or today?)

Saturday, June 26, 2010

Bowling

Täna võtsime ette ja käisime Gjøvikus, mis on siit nii 80km. Saime seal ühe tuttavaga kokku ning käisime bowlingut mängimas. Tegime kaks mängi ja ma kaotasin ikka haledalt. No see on, kui nii korra aastas kätt harjutad :D Pärast kahte haledat kaotust otsustasime lõpetada ning hoopis sööma minna. Kohalik sõber viis meid Chaplini kohvikusse, mis oli väga kena. Istusime ja hakkasime laudu vaatama ning mis me avastasime? Lauajalad olid enamuses singeri ja teiste vanade õmblusmasinate jalad. Väga vinge :) Igastahes oli täna kokkuvõttes hea vaheldus meie igavale elule ning see tripp oli asja täiesti väärt :)
* Lisan ka paar pilti eilsest mäematkast, mis meil korterikaaslane oma telefoniga tegi:)
Tõeline 'kongens utsikt' - kuninga vaade :)
-----------------------------------------------------------------

Today we went to Gjøvik, which is 80km from here. There we met a friend and went bowling all together. We played two games and I lost big time in both of them. That's what happens when you practice it only about once a year :D After two big-time losses we decided to end this and go to eat instead. Our local friend took us to a Chaplin Café, which was very nice. We sat down and looked at the tables and what did we find out? The table feet were mostly the old sewing machines like Singer. Very cool :) All in all it can be said that today was a good change to our life here and the trip was definitely worth it :)
* I'll also add some pictures from the yesterday's hike. A real 'kongens utsikt' - king's view!


Thursday, June 24, 2010

Pisike matk /A small hike

Täna võtsime lõpuks kätte ja käisime oma korterikaaslasele niikaua närvidele, et ta viis meid lõpuks mäe otsa, kuhu ta meid juba ammu oli lubanud viia. Mäe nimi on Sundvollen. Pool tundi sõitu, siis mööda kive ja kände metsa vahel ning olimegi kohal: Kuninga vaade:
Ei ole minu tehtud pilt, sest meil pole digikat, aga annab hea ülevaate :) Vaade oli hingemattev ja ma hea meelega olekski sinna jäänud, aga sinna maja ehitamine pidi väga kallis olema. Kahju:(

----------------------------------------------------

Today we annoyed our roommate so long that he finally took us to the mountain he has promised to take us for a long time. It's called Sundvollen. Half an hour drive, then hiking over through a forest and there we were: The King's View. I didn't make the picture, as we don't have a digital camera here, but the picture should give a good overview. The view was breath-taking and I would have liked to stay there, but building a house there was supposed to be very expensive. What a shame:(

Sunday, June 20, 2010

Pühapäev / Sunday

Mõtlesin, et kirjutan üles paar toredat seika, mis meil siin aset on leidnud.
1) Ma pole veel maininud, et sõidame siin ringi Audi A8'ga, mis on tglt luksusauto. Kes ei tea autodest palju, küsige mõne targema mehe käest ja saate teada, millisest autost jutt. Igastahes, Eile juhtus nii, et meil alumise naabri mingi tuttav tuli meile ukse taha ja küsis, kas ta võib autot proovida. No muidugi me lubasime. Päris naljakas oli küll, et lihtsalt tullakse ukse taha ja soovitakse proovisõitu. :P Mees paistis päris rahul olevat asjaga. Täna käisime ka ringi sõitmas ning oli näha, kuidas päris paljud mehed autole tagant järgi vaatasid.
2) Reedel käisime ühel tuttaval koristamas ja nägime tema 9-kuust lapselast. Oi kui nunnu. Ma siis kodus pärast mõtlesin, et tahaks ka endale sellist pisikest. Rääkisin vennaga ka msn'is ja ütlesin talle, et tahaksin pisikest tibu endale. Mina ootasin, et venna ütleb selle peale, et sa pead endale ikka mehe leidma. Aga EI. Venna ütles, et oleks jah aeg selle peale mõtlema hakata, et kaua ma ikka jokutan. Ma pidin šoki saama :D

-----------------------------------------------------

I thought to note down some things that have taken place in the meanwhile.
1) I haven't mentioned yet that we are driving around here with AUdi A8, which in fact is a luxury car. Who doesn't know much about cars, ask some guy who's into cars and they can tell you what I'm talking about. Yesterday when me and Riana were home our downstairs neighbor's acquaintance came behind our door and asked if he can take the car to a test drive. Of course we allowed that. It was pretty funny that basically some random guy comes behind your door and asks for a test drive :P The man seemed to like the car. We were driving around today also and we could see how quite many men were checking the car out.
2) On Friday we went to clean someone's house and we saw her 9-month old grandson. So cute! Later at home I was thinking how I would love to have one cute baby. I was talking to my big brother in msn ahd told him that. I was expecting him to answer that I should find a husband first. But NO. My brother said that yes, it would be time to start thinking about it and that I should not wait too long. I was shocked :D

Friday, June 18, 2010

Edukas nädal /A successful week

Täna käisime kohtumisel meie regiooni juhiga. Väga hästi läks. Neid oli seal kohe rohkem, paar inimest oli veel, kes siinkandis töötavad. Nad seal omavahel muudkui naersid ja tögasid ja nii. Hästi hea õhkkond oli. Kõige olulisem on kindlasti see, et täna kirjutasime oma töölepingutele alla! YAY! Järgmine nädal hakkame väljaõpet saama ja siis edasi tööle. Kui ma õigesti asjast aru olen saanud, on hetkel meil leping juuli lõpuni. Selle koormusega, mis nad pakuvad, on see päris hea. Meie eesmärk on asendada puhkusele minejaid.
Pärast mõnusat hommikukohtumist läksime ühe naise juurde, keda kaks nädalat tagasi metokirikus kohtasime ning kes tahtis, et me koristaks. Seal läks päris hästi. Saime mõned tunnid tööd teha ja natuke juttu ajada ning nägime vilksamisi tema tütre oma mehe ja 9-kuuse lapsega ka ära. Oi kuidas ma tahaks kedagi pisikest ja nunnut, keda "kiusata". Nad on nii nunnud. Nüüd oleme kodus ja mina võtan hoogu, et õppima hakata. Vaja paar kirjatööd ruttu ära teha:)

-----------------------------------------------------------------

Today we met the leader of our region at work. It went very well. There were actually more people, they are also working in this region. They were laughing and joking amongst each other etc. It was a really good atmospere. The most important about the meeting is that we signed our contracts. YAY! We'll start with the training next week and then to work. If I understood everything right, our contract is until the end of July. As we are going to have basically full time job, it's good. So our work is to fill in for the people who are going to vacation now.
After the nice morning meeting we went to a lady whom we met two weeks ago in the Methodist church. She wanted us to clean her house. It went well. We worked for some hours, chatted a little and we also saw her daughter and son-in-law and their little 9-moths-old baby. Oh how I'd love to have someone small and cute around to play with them. Babies are sooo cute. Now we're at home and I'm trying to get started with my school work. I have a couple of writing left to do:)

Wednesday, June 16, 2010

Tööotsingud edenevad

Eile käisime intervjuul, mis läks päris hästi, kui te minu käest küsite. Olime Rianaga koos seal sees ja päris siis meie hariduse ja töökogemuste kohta jne. Hästi selline vaba ja hea õhkkond oli. Viskas nalja meile ja nii :) Täna saime meili, et kas me saaksime reedel minna kokkusaamisele meie regiooni juhiga. Muidugi läheme :)
Täna oli ka meil produktiivne päev. Käisime sõbra vanaema aeda värvimas - pea 5 tundi järjest tegutsesime. Nüüd on jäänud ainult pealmine kiht kogu aiale peale panna. See ei peaks raske olema, sest pool tööd saab ilusasti rullikuga ära teha, samas kui senimaani oleme ainult pintslitega mässanud. Yay! Kuigi vanaema homme kodus pole, plaanime siiski sinna minna ja vähemalt osa tööd ära teha....ja siis laupäeval lõpetada. Reede saab aga kiire olema, sest meil see kohtumine töö osas ja siis läheme ühele naisele kirikust kodu koristama ja triikima. Jällegi, saab natuke tööd teha :)
Seda peab ka mainima, et meil on siin ikka täitsa palav olnud need paar viimast päeva ja mul nüüd selle suve nahk juba maha tulnud ja ülad ja käed on ikka suht ära põlenud. Nagu Riana ütleb, siis tuleb kõrbelõhna:D Ma ei kurda :)

Monday, June 14, 2010

Uus nädal

Täna algas uus nädal ja täitsa lootusrikas teine.
Homme on meil tööintervjuu. Jah, tööks on koristamine, kuid no Eesti palkadega võrreldes võib siin üks koristaja end täitsa rikkana tunda. JA kui aus olla, siis ma teeks suht ükskõik mida, kui ainult tööle saaks. Ei taha veel koju tulla....
Täna ei ole peaaegu üldse vihma ka sadanud, nii et on lootust homme aeda värvima hakata. Saaks selle tööga ühele poole :) Meeletult kaua on veninud, sest terve eelmine nädal oli ikka päris halb ilm meil siin.
Neljapäeval peaksime minema ühe tuttava poole koristama ja pesu triikima. Väga tahan minna, sest see tähendaks, et saaksin mõned oma võlad ära maksta :)
Täna käisime ka Rianaga natuke autoga ringi sõitmas, sest jube igav on muudkui toas istuda. Läksin rooli ja hakkasin sõitma ning tuli välja, et võtsin suuna ülespoole, mis tähendas, et mingi hetk oli ühel pool meeletu ilus vaade ja teisel poolel pmst mäetipp :) Oi kui raske on siin ikka roolis olla vahepeal :)

Friday, June 11, 2010

Hall päev

Täna ärkasime üles ja taevas oli hall. Täitsa masendav. Ja pool päeva oli mul peavalu ja halb olla....nii et ikka tõeline hall päev.
Õhtul aga otsustasime Rianaga kinno minna, sest mis muu lahutab su meelt paremini, kui pankrott on lähedal :) Käisime Seks ja linn 2'te vaatamas. Ei kurda.

Mis aga uut on toimunud? Selle nädala alguses jõin ma üle 12+ aasta esimest korda kohvi jälle. Täitsa lastekohv, nagu Frode ütleb. Alla poole tassi kohvi ja siis samapalju piima juurde. Ei maitse üldse, aga olen ikka vahepeal seda joonud. Loodan vist, et tõstab mu tuju või midagi. Või noh, vähemalt vererõhku tõstab. Aitab mul šokolaadi tarbimist ehk vähendada - kokkuvõttes tuleb odavam ikka :P

Töö osas niipalju, et teisipäeval läheme Rianaga ühele kohtumisele firmaga, kes otsib koristajaid. Loodame väga, et saame tööle. Tahan, tahan tööle!!! :)

Tuesday, June 08, 2010

Filmid, mida olen Norras olles vaadanud

Kramer vs Kramer (1979)
The Pursuit of Happyness
It's Complicated
Youth in Revolt
The Wolfman
Chloe
Klass - jah, üks Eesti film ka siia keskele ära eksinud :)
Fish Tank
New Moon
Unthinkable - creepy
Dalladega Nights - The Ballad of Ricky Bobby
I Now Pronounce You Chuck and Larry
The Crazies
How to Train Your Dragon
Invention of Lying

*Võimalik, et mõned on puudu, aga see pole asja mõte. Need kõik on pmst 2 nädalaga vaadatud....ja muidu ei vaata ma peaaegu üldse filme. Aga hea, olen vaat et peaaegu kursis juba asjadega :P

*Lisanduvad filmid:
Date Night
Freddy vs Jason
She's the man (näind 100x)
Step Up (jälle 1 minu lemmikuid)
Sex and the City 2
Dear John - üle pika aja üks parimaid filme - soovitan soojalt!
The Notebook - PARIM
Cruel Intentions
A Nightmare on Elm Street 1
She's out of my League
Primal Fear
American History X
Butterfly Effect
Remember Me
The Bounty Hunter
Marley and Me
Love Happens - jeeps, a lot of Jennifer Aniston lately
Good Will Hunting
Obsessed
Transformers: Revenge of the Fallen

Monday, June 07, 2010

Huvitav elu

Eile käisime Rianaga metokirikus, mis siit umbes 15km. Päris tore oli...kui välja arvata see, et ma jutlusest peaaegu midagi aru ei saanud, sest see mees rääkis minu jaoks arusaamatu aktsendiga:D Aga muidu väga toredad ja soojad inimesed ning huvitusid sellest ka, et kust me oleme ja mida siin teeme jne. Tuli ka välja, et nad käisid aastal 1994 oma kogudusega Eestis reisil - külastasid Pärnut ja Tartut ja Narvat ja Tallinnat (ja kindlasti veel mõningaid kohti). Mäletasid Üllas ja Meeli Tanklerit. Ja seda ka, et ehk saavad nad tööga aidata.....vaatame, mis juhtub.
Täna aga käisime jälle sõbra vanaema aeda kraapimas....kraapimise töö peaaegu ühel pool. Jääb veel värvimine, mis läheb vist raskeks, sest ilmateate järgi sajab terve nädal, kui välja arvata neljapäev. Nii et vaatame, kuidas see läheb meil.

Friday, June 04, 2010

Mäed

Seda olen tahtnud ka kirja panna, et ma vägaväga naudin õhtuid, sest siis paistab päike nii ilusasti meie mägedele siin. Ma võikski rõdul istuda ja seda vaadet nautida:) Tõesti kahju, et mul fotokat pole, sest siis saaksin sulle ilusa vaatepildi jäädvustada ja teiega seda jagada. Ja ma saaks jäädvustada kõik need teised mäed, mida ringi sõites siin igal pool näeb - hea, et ma enamus aega roolis ei pea olema, sest muidu läheks vist asi küll parajalt metsa poole :P

SUVI

No nüüd on asi ametlik: meil on siin suvi!
Käisime täna oma sõbra vanaema aeda värvimiseks ette valmistamas ja mul ning Rianal on siis Riana sõnutsi korralik rekkamehe päevitus:D Mis tähendab, et meil mõlemad topid ilusasti selga päevitunud:) Nüüd on vaja aga ruttu välja mõelda, kuidas rantidest keset selga lahti saada, sest mul ootab üks ilus kollane suvekleit kapis kandmist. Jeeps - käisime eile Gjövik'us ning ostsin endale lõpuks korraliku suvekleidi:)
Siin siis ka pilt minu armsast kleidist, mille loodan lähipäevil ka selga panna :)

Loodan, et te ka seal ilma üle kurta ei saa:)

Wednesday, June 02, 2010

Töö????

Käisime täna Manpower'is, kust saime infot lennujaama töö kohta. Meile igastahes öeldi, et meil pole palju lootust, sest meie norra keel pole nii heal tasemel. Aga me sõber lubas uurida, ehk me siiski saame sinna - tal on tutvusi otse lennujaamas. Nii et vaatab. Vahepeal leidis aga ta meile tööd oma vanaema juures. Nimelt hakkame tema 80-aastast vanaema abistama. Ei kurda seni, kuni suudame end kuidagi ära elatada :)
Ja otsime ka tööd ikka edasi - ei tahaks veel ausalt öeldes ära tulla. Siin on liiga ilus....ja päike võtab ka vääga hästi siin :)