Friday, May 15, 2009

Aeg lendab linnutiivul....

Täpselt selline tunne on mul viimased nädalad olnud....netis käimine on jäänud tagaplaanile ning teen kõike muud. Üritan nüüd järjest anda pisikese ülevaate, mis siin vahepeal toimunud on.
Meie kaks nädalat ilma pereema ja Alex'ita läksid väga toredalt. Sain Julia ja pereisaga superilt läbi ning meil oli mõnus kolmekesi. Ainuke miinus oli, et natuke vaikne oli majas....ei olnud ju meie Alex'it kohal. Samas aga oli tore ja mõnus, ei pidanud pidevalt ühte asja kolm korda ütlema, enne kui sind kuuldi. Eks igal asjal ole oma plussid ja miinused.
Laupäeva öösel vastu pühapäeva jõudsid pereema ja Alex tagasi koju, magasid natuke ning kella üheks päeval oli meid kutsutud pereisa vennapoja konfirmatsioonilõunale. Konfirmatsioonile me ei jõudnud, sest pereema ja Alex jõudsid alles pärast kella nelja öösel ning otsustasid üritada end välja puhata:) Aga lõuna oli väga lahe....päris palju rahvast oli ning see toimus linnaraamatukogu üleval kohvikus. Naljakas oli 'menüü', kui seda nii saab nimetada. Nimelt on ju norrakate põhitoit võileivad, ja meile omapärase kartuli ja kastme asemel oli seal siis leib ja sinna juurde igasugust liha (sealiha, kanaliha) ning salatid. Kõhu sai muidugi korralikult täis ning pärast oli umbes 10 kooki ka juurde (enamus erinevad:P). Sealt saime nii 3 tunni pärast tulema ja siis oli aeg minna pereema vanematele külla. Seal grilliti liha ja kana:) Ma arvan, et see on esimene kord mu siinolekuaja jooksul, kus ma ühe päeva jooksul nii palju olen söönud:P
See nädal on aga raskelt läinud - esmaspäeval käisid lapsed lasteaias nagu alati, aga kuna Alex arvas koos oma sõbraga lasteaias, et väga lahe on ilma kummikute, mütsi ja jopeta ringi joosta, on ta meil esmaspäeva õhtust saadik haige. Alguses oli ainult köha, aga teisipäevast oli tal ka palavik, mis alles eile õhtul lõpuks meil lahkus. Täna hommikul läksid nad veel perearsti juurde kontrolli. Eile öösel aga oksendas Julia kaks korda....loodame, et tema haigeks ei jää nüüd.
Muidu olen aga nautinud pereema tagasiolekut, sest saame jälle mõnusalt hommikuti jutelda ja üksteise kallal norida:P
Ilmad on ka see nädal täitsa head olnud, kolmapäeval sain isegi tunnikese päevitada. Panen siia pildi, mis on mai alguses tehtud...üks ilus pilt meie aiast:)Praeguseks on päris paljud nendest tulpidest tuule poolt räsitud, aga aed on ikka ilus roheline ning kõik viljapuud täies õies. Kolmapäeval käisid pereema, pereisa ja Julia ka lilli ostmas, nii et meil nüüd kõik potid maja ümber lilli täis:)
Pühapäeval on Norras tähtis päev, sest 17.mai on nende konstitutsiooni kinnitamise aastapäev ning see on põhimõtteliselt sama, mis meile 24.veebruar. Üle maa on neil rongkäigud linnades. Loodan siia ka pilte ning päevakirjelduse lisada, kui see tähtis päev meil seljataga on:)
Ja siin üks armas pilt minust ja Julia'st trampliinil:)
Ilusat ja päikselist kevadet kõigile!

No comments: