Friday, April 17, 2009

Kiired ajad

Oeh, kaks pikka nädalat on mu viimasest sissekandest mööda läinud. Mõtlesin kirjutamisele mitu korda, aga kunagi ei jõudnud selleni - lihtsalt nii palju on õhtuti tegemist olnud.
Nimelt olukord selline, et sain kaks nädalat tagasi lõpuks tõlketööd.....kuulutused panin nii kuu tagasi netti üles ja nüüd siis hakkavad vaikselt ära tasuma. Igastahes, olen viimased kaks nädalat iga õhtu arvuti taga muudkui tõlkinud (ning vahepeal päeval laste lõunauinaku ajal ka:P). Olen suutnud ära teha 4 tööd - 2 üheleheküljelist eesti-inglise tõlget, ühe 4lk tõlke ning eile öösel lõpetasin ühe suure töö, mis oli 14lk metsanduse juttu. Lõpuks oli ikka päris villand juba, aga no tasus ära:) Kuna hetkel rohkem tööpakkumisi pole, loodan nüüd paar päeva puhata ja siis olen valmis uue hooga jätkama!
Meil olid siin siis eelmine nädal Påske (ülestõusmispühad). Kolmapäeval oli tööl inimestel juba lühendatud päev ning neljapäevast esmaspäevani oli vaba. Koolis oli lastel aga terve eelmine nädal vaba ning nad läksid kas teisipäev või kolmapäev alles kooli. Nii et jah, siin on see aeg alati puhkus. Ma olen siin kuulnud ka, et hästi tavaline on peredel påskeferie'l minna mägedesse suusatama. Meil oli siin vaikne - neljapäeval värvisime lastega mune, pere käis vanavanematel külas mitmed päevad ning tsillisime niisama. Mina sain pmst neli päeva puhkust - see oli hea vaheldus:)
Siis üks vana jutt, aga pole seda jõudnud kirjutada. Umbes kaks nädalat tagasi läksin Alex'ile lasteaeda järgi ning leidsin tee äärest pajuoksad. Vaatasin igale poole ringi, aga puud ei leia. Ja olen selle üle tükk aega pead murdnud, aga ei ole veel suutnud pajupuud meie lähedusest leida. Aga miks on see eriline? Sest pajuurvad meenutavad mulle alati Ele't ja tervet tema peret...nii et väga armas meenutus oli! Ja muidugi võtsin need endaga kaasa ja panin oma tuppa vaasi:)
Julia on meil ikka tubli ning käib potil, mähku on all ainult siis, kui ta magab. Kuigi ta tuli siin vahepeal ise öösel üles, sest oli vaja pissida. Ainuke probleem on, et ta ei nõustu lasteaias pissima. On küll lasteaias ilma mähkmeta, aga enne ei pissi, kui koju jõuab. Loodame, et harjub varsti ära võõrastes kohtades pissimisega:) Ning seda ka, et ta ei kasuta ju pisikest lastepotti, vaid pissib ikka suure poti peal, nii nagu venna ja emme ja issi ja Grete:)
Vahepeal olid meil siin jälle pilves ilmad, aga täna on teist päeva mõnus soe ilm. Pereisa võtab igastahes päikest täna. Ning aias on kaks esimest kollast nartsissi lahti - Alex ei jõua ära oodata, millal rohkemad avanevad, et saaks nad tuppa tuua. Eile juba jonnis, kui esimene lahti oli. Aga üritasime ikka seletada, et ühel lillel on toas üksinda igav. Ning täna hommikul jooksis enne lasteaeda minekut esimese asjana nartsisse vaatama - ja oi mis rõõm, kui teine oli ka juba lahti!
SUUR UUDIS: Pereema sai täna uue auto. Tegelikult ostsid nad selle juba eelmine nädal, aga täna said kätte. Hästi mõnus auto on - Volkswagen Tiguan. Hea suur auto! Pereema ja pereisa käisid sellel hommikul järel ning kui koju tulid ja pereisa garaazi ukse avas, tegi naljakat vihast häält..me siis mõlemad kohe küsima, et mis viga? Pereisa vastas selle peale, et ta ei taha vana autot (muide, tema auto on nii aasta vana Audi:D).
Siin siis ka pilt meie uuest autost....oi kuidas tahaks sellist endale ka...aga ainult mitte Volksu:P

No comments: