Sunday, November 23, 2008

Raamatuhoolik:P

Oih, nädal on läinud nagu lupsti! Mul hakkab ikka kohe kindlasti vanadus peale tulema...enam ei pane tähele, kuidas aeg mööda läeb:P
Igastahes...pealkirjas antudnimega ristiti mind siin eile õhtul msn'i jutluse ajal. Tuli jutuks, et ma sain just Kathy'lt USA'st paki, mis sisaldas kaheksat raamatut, millest seitse on igaüks vähemalt 400lk....kokku kuskil 2500lk lugemist. Nimelt tegemist kristliku ilukirjandusliku seeriaga, mis koosneb 16nest raamatust. Kui ma kaks aastat tagasi Ameerikas käisin, ostsime Kathy'ga selle seeria esimese raamatu, 'Left Behind'. Nüüd, kaks aastat hiljem jõudsin selle lugemiseni (no ma tglt lugesin selle suvel läbi) ning kirjutasin Kathy'le, et ehk ta saab mulle juurde saata. Mida ta muidugi ka tegi...ja mina olen eilsest paki kättesaamisest saadik ringi hüpanud ja oma raamatute üle rõõmustanud. Lisaks selle seeria raamatutele lisas ta mulle ka oma tütre Jan'i raamatu 'Family Forever', mis oli 100lk ja mille ma eile läbi lugesin. Lihtsalt nii hea oli!
Igastahes, see 'Left Behind' seeria räägib Jeesuse tagasitulekust..esimene raamat räägib sellest, mis hakkab maailmas toimuma, kui Jeesus järsku kõik omad üles võtab. Milline kaos ning mis teooriad tekivad jne. Meeletult huvitav on. Ma olen nüüd teise raamatu peaaegu lõpetanud.....üle 300lk eilse õhtu ja tänase päevaga. Ja ma ei saa raamatuid käest panna...:)
Mis head siis vahepeal juhtunud on? Suurim uudis on see, et Liisa on mul külas. Jõudis neljapäeval ilusti siia meile rongijaama, Kay (pereisa) käis tal järel ning tõi ta meile külla. Oeh, nii huvitav on päevad läbi vabalt Eesti keeles rääkida. Nüüd saan aru, mida pereema tundis, kui ma siia tulin....täielik keelesegadus. Kolme keele vahel lasta ei ole lihtne. No Liisuga räägin ju eesti keelt, vanematega inglise keelt ning lastega norra keelt. On alles palju keeli samal ajal! Aga ma ei kurda:) Käisime eile linna peal ringi...no enamasti ikka poodides tsekkamas...ja kujutage ette, Liisust juba kasu ka:D Olen siin paar kuud endale kindla lõikega pusa otsinud ja senimaani pole leidnud....Liisuga käisike 'Ginatricot' poes ning üks esimesi asju, mida ta pärast esimest garderoobiproovi kätte võttis, oli TÄPSELT selline pusa, nagu ma otsinud olen! Go figure!
Muidu on läänerindel muutusteta......külmakraadid meil alanevad, aga lund pole kuskil:( Olen kuulnud, et Eestis on lausa lumetorm...paluks siia ka saata meile:)Igastahes, täna oli päeva kõrgem soojakraad 0,2...lootust meil on! Aga nii meeletult igatsen lund, muud nagu polegi. Muidugi, ilusad külmad karged päikselised ilmad pole ka pahad, aga lund ei ületa siiski miski:) Selleks ma ju siia tulin!
Mis veel head? Lapsed on Liisu siiatulekust saadik suht illikukud olnud. No esimesel päeval nad eputasid, nii et olid nagu Duracelli-jänkud, aga nagu nunnud jänkud. Nüüd on nad vahepeal lihtsalt allakorrusele meid tsekkima tulnud ja siis istuvad meie juures natuke ning on nunnud. Mina igastahes ei kurda, teeb mu töö palju lihtsamaks. Eks ole näha, mis homme toimuma hakkab...siis oleme Liisuga lastega omapead. Kay läheb Oslosse tööle kaheks päevaks ning Daniela (pereema) läheb hommikul varakult tööle...:)
Hetkel kõik...andke endast teada, kuidas lumetormi üleelamine läheb ning paluks siiapoole ka seda saata:)

2 comments:

Helen said...

Grete, sa ei tea, millest sa r22gid :( seda lumetormi sa küll ei taha.. teed umbes, bussid ja autod kraavis, tuhanded kodud elektrita, kariloomad pimedates lautades n2ljas, koolid kinni, võimatud teeolud jalak2ijate jaoks.. mul pole midagi mõnusa koguse koheva lume vastu, aga see on juba liiast :(

printsess said...

hehee...Helen, no natuke võiks ikka ju tormi olla:P
Agaaa...meil eelmine aasta olid siin maanteel kaks rekkat niimoodi kokku pannud, et oli teeblokk ning autode rodu oli üle tunnitee-pikkune. 24h ei saanud keegi liikuma:S:S:S