Monday, May 31, 2010

Päikseline esmaspäev

Täna on esmaspäev. Olen nädal otsa suht niisama passinud - ei ole kerge see töötu inimese elu. AGA loodame varsti tööle asuda. Homme läheme asju ajama....jeeeeeeee!!!
Ja siis niipalju ka veel, et naabrid tahavad, et me Rianaga neil koristaks nata. Ei ole üldse vastu, sest see on hea vaheldus niisama passimisele. Aga Norra "kiirust" arvesse võttes läheb sellega veel aega. Kuigi me tahtsime juba täna tööle hataka. Elame-näeme.

Parim uudis on aga see, et täna jõudis suvi siia. Peesitasin tund aega päikese käes ja no rohkem ei jõua! Me like it! :)
Ja siin on pilt meie asulast - muide, see suht ainuke tänav siin ;) AGA mäed on head :)

Thursday, May 27, 2010

TÖÖÖÖÖÖ!!!!!!!!

Eile saime Rianaga uudise, et saame Gardemoen'i lennujaama tööle! Yay!
Peame nüüd ainult mõned paberid korda ajama ja siis saab tööle asuda! See oli küll kohe kindlasti eilse päeva parim uudis!

Wednesday, May 26, 2010

Life full of twists

Päris suur muutus on vahepeal toimunud. Lühidalt see, et ma ei tööta enam restoranis, kuhu tööle tulin. Nimelt omanik leidis, et tal pole finantse meie palkamiseks pikemalt. Agentuur pidi meile uue koha leidma, kuid mina ja Riana otsustasime koostööst nendega loobuda. Jääme Norra ja üritame ise tööd leida. Hetkel elame ühe tuttava korteris ning see nädal üritame kõik elamis- ja tööloa paberid korda ajada, et saaks ametlikult siin tööle asuda.
Samas olen täitsa rahulik ja ei muretse üldse. Usun, et kuigi see kõik tundub suht ulme, on see Jumala tahe ning tean, et Tema hoiab mind ja Rianat:) Ta on juba saatnud meile toredad tuttavad, kes meie eest hoolitsevad ja meid aitavad. Ilma nendeta....ma ei tea, mis toimuks.
Nii et kõik eestpalved töö leidmiseks ja paberite kordaajamiseks on teretulnud.

Saturday, May 22, 2010

Ilm ja töö

Kolmapäeval, kui meie vaba päev oli, oli siin ka lõpuks ilm super. Suvi on siia ka jõudnud! Istusime pool päeva Riana ja Robertiga õues ning nautisime ilma. Ma sain näole päikest ka, see oli õhtul tuppa jõudes ilus punane :)
Neljapäev oli jälle tööpäev, kuid ega me meeletult ei rabanud, sest resto polnud avatud, vaid me lihtsalt valmistusime reedeks. Suht vähe tegime tööd ja siis läksime Unni ja Eloy poole õhtuks (Eloy on resto manager ja Unni siis tema elukaaslane). Istusime verandal, ajasime juttu, siis Eloy tuli koju ja tegi süüa. Sõime toas ning ajasime veel juttu. HIljem kutsuti meile takso järgi. Saime koju kuskil ühe ajal öösel ning järgmine päev kell 11.00 tööle.
Reede oli siis esimene 'normaalne' päev restos. Hommikul veel koristasime ja sättisime laudu ja pärast ma tegutsesin rohkem allkorrusel köögis ja nõude osakonnas, sest üleval polnud eriti midagi teha. Meil oli kaks broneeringut päeva peale - kell 15 tuli üks kihlapaar, kes tahavad meie juures oma pulmi korraldada ja siis õhtul 20 tuli 16 naist sööma. Õnneks käis vahepeal ka niisama rahvast, kes lihtsalt sisse astusid ja sööma tulid. Nii et äri hakkab vaikselt ilmet võtma. Usun, et ajaga saab koht vägagi populaarseks. Rahvas on toitudega alati väga rahul olnud ning no kui aus olla, siis nad peakski, sest need on tõesti väga head. Olen ise proovinud kahte magustoitu - key lime pai (pisike koogike) ja siis kuumutatud maasikad jäätisega...mõlemad viisid keele alla. Koju jõudsime eile pmst kell 2 ja nüüd siis olen üleval. Käisime just hommikust söömas ning nüüd siis plaanis korra linna peal käis C-vitamiini jahil, sest ml hakkab vaikselt haigus kimbutama.

Tuesday, May 18, 2010

Norras kohal

Nonii, olen Norras olemas. Kui aus olla, siis jõudsin siia juba laupäeval, 15.mai, kuid vahepeal on nii kiire olnud, et pole jõudnud väga midagi blogida.
Laupäeval siis lendasime. Peale minu pidi veel üks tüdruk sama lennukiga tulema ning ma küsisin oma eestipoolselt delegaatorilt tema nime ja välimuse kohta ning tema telfu numbri, et leiaksime üksteist üles. Helistasin siis laupäeva hommikul talle, telf väljas. Mõtlesin, et no mis seal ikka, ehk tunnen lennuki peal ära. Pidi olema valgete õlgadeni juustega ja keskmist kasvu. Leidsin ühe naise, kes umbes vastas kirjledusele....aga ligi minna kohe ei julgenud. Ega läinud ka. Mõtlesin, et kui ta tuleb Riias minuga sama lennuki peale, et siis peab olema see. Aga ei tulnud, liikus hoopis mingis X suunas, kui me lennukist maha tulime. Siis hakkasin lennukit oodates vaatama, kes veel sobiks. No enam nii valgete juustega inimesi ei leidnud, aga leidsin paar blondi, kes potentsiaalselt oleks sobinud. Jällegi ei julgenud kohe ligi minna, aga silmitsesin neid inimesi hoolikalt. Bussis lennukile istus üks naine üksinda, tegin siis proovi. Vaatas mulle ainult segase näoga otsa, kui temaga eesti keeles rääkisin. No ei saanud olla, eksole. Siis vaatlesin edasi. Suht viimasel hetkel tuli üks naine, kes jällegi sobis, aga kuna ta oli bussi tagaosas ja mina samal ajal kiilutud Valgevene Eurovisiooni osalejate vahel, mõtlesin, et no jõuab suhelda. Võimalus avanes siis pagasilindi juures. Naine seisis üksi ja ootas.....läksin jälle juurde ja küsisin, kas ta on Eestist....jällegi nõutu nägu. Ja siis ma andsin alla, sest neiu telefon ka ei vastanud jätkuvalt. Võtsin oma pagasi ja hakkasin liikuma ja siis tuli üks neiu vastu, kes küsis, et kas ma olen Grete. Lõpuks ometi õige inimene! Aga no valgetest ja õlgadeni juustest polnud küll juttugi. Aga noh, meie leidsime üksteist üles. Suundusime välja ning jäime kokkulepitud kohas omaniku naist ootama. Tema jõudis ka nii pooletunnise hilinemisega.
Sõitsime siis Brandbu'sse, meie töö juurde: Brenneriet Cafe & Restaurant. Tutvustati meid inimestele ja näidati ringi. Täitsa kena koht. Kohe tuli ka lõuna (otseloomulikult võileivad:D) ja siis pandi meid tööle.Resto avamiseks oli vaja ära triikida suured laualinad ning nii 700 riidest salvrätti....ja seda tööd jätkus ka pühapäevaks.
Esmaspäev, 17.mai. Norra kõige tähtsam päev. Selleks päevaks oli meil restorani pandud kinni brongeeringud nii 400 inimesel, kes tahtsid perede ja sõpradega sel päeval sööma tulla ja rahvuspüha tähistada. Vot seda me kartsime suht. Ja päris karm oli küll. Alguses sujus, siis tekkis mingi hetk tellimuste ja inimestega segadust, ning lõpus 3-4 tundi oli asi jälle suht kontrolli all. Esmaspäeval tuli töötunde kokku 14....lõpus ei suutnud ma pmst enam kõndidagi, sest jalad olid lihtsalt NII valusad. Olin siiski päev otsa jalgadel olnud. Aga elaisn üle, tulime koju ja puhkasime. Seda peab ka ütlema, et sain norra keelega suht alati hakkama teenindades ja tellimusi võttes, Yess!!!!!
Täna, teisipäev, on olnud vaba, Oleme siis natuke siin pisilinnas ringi jalutanud ja jõudnud järeldusele, et suht vaikne on siin. Parim meelelahutus oleks ehk kino, aga see on ka siin kahel õhtul nädala jooksul ning filmid on suht vanad - mis minule suht sobiks, sest ma pole neid näinud, Kuid nad ei tundunud küll väga huvitavad, kui aus olla. Külastasime ka raamatukogu, kus ingliskeelsete raamatute valik oli küll minimaalne. Aga leidsin Mary Shelley "Frankenstein'i", mida olen mõelnud juba pikemat aega lugeda. Nüüd siis on võimalus eks. Ja ega muud siin eriti ei olegi. Aga vaatab, mis edasi saama hakkab. Homme on meil veel üks vaba päev ja siis neljap tööle. Näeme ehk ka, kuidas tavalised tööpäevad olema hakkavad:)

Monday, May 10, 2010

Suht crazy aeg

Nii - lendan Norra 15.mai. See asi on paigas - pilet ostetud ja kõik. Nii et midagi ei saa mind enam takistada. Nüüd on ainult vaja kiirelt koolis kahe nädala asjad ette vastava või siis õppejõududega kokkuleppele jõuda, kuidas asju ajada. Vene keele õppejõuga sain kokkuleppele. Täna alustasime uue teemaga ning reedel teen ma selle peale kontrolltöö ja neljapäeval vastan talle kodulugemise ära. Käkitegu, eks? ;)
Fotograafia kirjanduses õppejõuga sain ka kokkuleppele - tulevad pisikeses lisaülesanded, aga pole hullu. Norra nimel olen ma suht kõigeks valmis :)
Täna õhtul on vaja kirjutada üks 4lk essee ja siis üks tõlge ära teha - see on tavaline koolitöö.
Ja siis homme veedan raamatukogus, et paar magistritööd ära arvustada ja vene keelt õppida reedeks. Yay! :)
Ühesõnaga - see nädal saab suht kiire ja õppimistähe all olema :) Aga ei kurda, täpselt nädala pärast vaatan Norras telekast rongkäiku kuningapalee eest Oslos! See on ju seda väärt!

Friday, May 07, 2010

Jälle Norra!

On aeg hakata jälle oma unistustemaa blogisse kirjutama.....ja no sel saab olla ainult üks põhjus - MA LÄHEN NORRA!!!
Jah, täpselt nii ongi lood. Karjun ja kilkan juba teist päeva järjest, sest pmst nädala pärast lendan Norra suveks tööle. Ja lausa kolmeks kuuks!
Nii, suht segane jutt? Nõustun. Annan nüüd korraliku ülevaate:
Kus? Norras, 70km Oslost põhjapoole - jah, koha nime hetkel veel ei tea:(
Miks? Suveks tööle
Mida tegema? Hotelli restoranis hakkan ettekandjaks
Kui kaua? Lendan 15. või 16.mai - olevenalt piletite hindadest - ja kokku olen tööl 3 kuud, ehk siis suht augusti keskpaigani:)
Mille kirevase päralt küll? Sest ma armastan Norrat!!!!! Jaa, nii see ongi. Loodan, et nüüd Eesti patrioodid mul silmi peast ei kraabi või midagi:D

Ja teate mis on veel kõige parem selle juures??? Muidugi mitte. Aga ma kohe räägin.
Kuna ma lendan Norra 15. või 16.mai, tähendab, et ma olen seal ka 17.mai. Suht loogiline, eks? Aga tähtis on see, et 17.mai on Norras rahvuspüha! Mis on suht kõige vingem päev kogu Norras. Kui vaadata minu eelmise aasta blogi, siis võib leida pilti, kus meie pisike Arendal on täis inimesi ja Norra lippe. Ikka seetõttu, et üle kogu maa korraldatakse igas linnas rongkäike, kus osalevad igasugused kooliorkestrid, koolide ja lasteaedade lapsed. Ühesõnaga on tegu ühe korraliku RAHVA pühaga! Ja mina saan jälle seal olla! Yay!